Populära inlägg

måndag 29 oktober 2012

Halloweenfilmtipset nummer 1 ! + vampyrtänder/ Kuligheter

Flugan/ The Fly från 1986 en skräckfilmsklassiker= filmtips för Halloween den 31 oktober :-) 

Tänkt ett litet Halloween skräckis tips och det är filmen Flugan från 1986. Enligt mig en av de bästa skräckfilmer som gjorts och den passar bra att se om skräckfilm på Halloween om man gillar att titta på skräckfilm och fungerar bra som film när man vill ha en kvinnlig partner sittandes nära under armen :- ) man får dock vara beredd med små utrop med ” Euw vad äckligt ” men det är något som man kan ta : - ).
Jag har sett filmen rätt många gånger och trots att den är så gammal finns det att köpa exempelvis på CDon.com för 59 kronor. Finns säkert att hyra också på välsorterade videoaffärer.
Fakta om filmen

År 1986 och första gången jag såg den var på Rigoletto på Kungsgatan när den gick upp på bio i Sverige första gången. Helt klart en film biograferna borde köra igen vid Halloween tycker jag.
Åldersgräns : 15 år
Genre : Skräckfilm
Regissör :
David Cronenberg, ( originalfilm av Kurt Neumann 1958) 
Författare :
George Langelaan, Charles Edward Pogue och David Cronenberg

Skådespelare 
Jeff Goldblum –Vetenskapsmannen Seth Brundle
Geena Davis -Reportertjejen Veronica Quaife
John Getz – Veronicas chef och ex Stathis Borans

Handling

En vetenskapsman kommer på att sätta ihop ett slags teleporteringsutrusning och kan med sin röst styra datorns kommandon. På en fest träffar vetenskapsmannen en reporter och utan att tänka sig för visar henne hur den fungerar med hennes ena strumpa. Naturligtvis vill hon genast skriva om hans telepoder men hennes chef tror att det bara är något nattklubbsskämt för att få henne i säng.
Att reportertjejen Veronica och hennes chef Stathis har haft ett förhållande komplicerar det hela lite men hon beslutar att anta Seths utmaning och skriva en bok om allt han gör. Hon filmar hans misslyckande då han vänder en apa ut och in och hon filmar framsteg då apan klarar sig.
Chefen till Veronica skickar henne ett brev och hon går till honom för att konfontrera honom, då blir Sth svartsjuk och det är nu hela filmen förvandlas till den skräckfilm den är .
Hur kommer det gå och varför heter filmen ” Flugan ”/ " The Fly " ? 

Övrigt

Det kanske inte är så fantastiska miljöer utan det mesta är i Seth den ” galne” vetenskapsmannens lägenhet men den är rätt stor och rymmer hela tre stycken telepoder och det är egentligen allt jobb som maskörerna gjort som är helt fantastiska. Det vill säga den sminkningen är nog inget man kan lyckas med till Halloween tyvärr : -).
Effekterna i filmen är också helt otroliga och verkligen före sin tid att lyckas få exempelvis en hand att fräta och smälta bort.
Rekommenderas

Ja , har du missat att se filmen flugan så är det läge att se den nu .

Ha en trevlig Halloween !



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                     
                         VAMPYRTÄNDER DE LUXE 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


 Jag kollade på dotterns blogg inlägg om vampyrtänder och de där kommer jag absoult att skaffa nästa år. Här hittade jag en bra instruktionsvideo på vampyrtänderna som man kan låta växa ut, ser verkligen
coolt ut :-).

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.